Open Vld Kasterlee: “CD&V wil burger correct informeren, hebben ze dan ook het lef om dit te doen?” De fouten die Open Vld Kasterlee-Lichtaart-Tielen eind 2015 vaststelde en waarbij er meer dan €65.000 aan belastingen bij bepaalde personen niet werden opgelegd of geïnd werden, zijn zwart op wit bewezen. Omdat er geld mee gemoeid is en we toch wensen dat alle burgers eerlijk en gelijk behandeld worden, diende Open Vld Kasterlee een klacht in wegens onbehoorlijk bestuur. Klachten dienen gemeld te worden aan de gouverneur van de provincie Antwerpen wat dan ook gedaan werd bij Cathy Berx (CD&V).

Informeren

In dit dossier dient een CD&V politicus het eindoordeel te vellen over een CD&V gemeentebestuur. De gouverneur weerlegt in geen geval de vastgestelde feiten, in tegendeel. Ze schrijft dat deze werden erkend door het gemeentebestuur. Ze legt de focus op de invoering van het nieuwe belasting reglement. Ze is zo enthousiast over de werking van het gemeentebestuur van Kasterlee (ondanks de fouten die zwart op wit zijn bewezen) dat ze schrijft: “Dit getuigt niet van onbehoorlijk bestuur maar net van behoorlijk bestuur!”. Met uitroepteken! Open Vld is uiteraard ook HEEL blij dat er een reglement is dat de willekeur voor het opleggen van belastingen aan banden legt en dat er voor zorgt dat iedere burger gelijk wordt behandeld. Maar om ondanks de bewezen “fouten” dan nog te concluderen hoe behoorlijk het bestuur wel niet is, begrijpen we niet. CD&V Kasterlee durft verder het volgende te citeren als reactie op het antwoord van de gouverneur: “Beide incidenten kregen nogal wat weerklank in de media en konden bij sommigen de foutieve indruk wekken dat de CD&V meerderheid die Kasterlee bestuurt soms wel eens in de fout zou gaan.” Beste mensen, het is wel duidelijk dat ons CD&V bestuur wel degelijk en zelfs regelmatig in de fout gaat. Open Vld-raadslid Thijs heeft opnieuw vaststellingen gedaan, weerom in ruimtelijke ordening, waaruit blijkt dat er weer fouten zijn gebeurd (met bewijzen).

Fouten erkennen

Fouten kunnen gebeuren, maar eerlijke communicatie is dan wel aan de orde. Verder citeren we een communicatie van de website van CD&V Kasterlee betreffende de neergelegde klacht: “De burgers hebben immers recht op deze correcte informatie”. We zijn daar volledig mee akkoord. De burgers hebben inderdaad recht op correcte informatie. Met veel lef titelt de CD&V website dat de klacht totaal verworpen werd. Heeft CD&V ook het lef om bekend te maken bij wie er vergeten werd om een bedrag van €22.500 aan belasting op te leggen? Dan kan de burger van Kasterlee zelf oordelen of onze vraag voor onderzoek terecht was of niet. Wij blijven van oordeel dat onderzoek bij zulke vaststellingen wel degelijk aan de orde is. Open Vld bekijkt welke stappen er eventueel nog kunnen ondernomen worden.

persbericht van het Open Vld bestuur Kasterlee-Lichtaart-Tielen